چرا نادیده گرفتن از کاشی هزینه فروش شما را به همراه خواهد داشت

سرامیک کمی از کاشی ضخیمتر است. کاشی کاری مسجد کاشیکاری بکار رفته در این مسجد از نوع معقلی میباشد که تنها در تعداد محدودی از مساجد از جمله مسجد حاج غنی، مسجد طاهریه، مسجد فتح و حاج باقر بکار رفته است. این منطقه در ۸ کیلومتری شمال شهرکرد واقع و از منطقه معروف تاریخی و حکومتی و صنعتی نامی چهارمحال میباشد. ↑ ۹٫۰ ۹٫۱ ۹٫۲ ۹٫۳ اصغر فلافلی (۱۵ خرداد ۱۳۸۹)، «بررسی تاریخی و کالبدی باغ فین»، نشریه تخصصی معماری منظر، ج. ۱۴ گیوهبافی آباده گیوهبافی یا گیوهدوزی از قدیمیترین صنایع دستی سرزمین پارس است و طبق سندهای تاریخی بدست آمده پیشینهٔ این صنعت به حدود ۱۰۰۰ سال پیش بازمیگردد. ماهنامه سفر، «رشتههای صنایع دستی در یک نگاه»، شماره۱۳، سال شانزدهم، دوره جدید، دی ۱۳۸۶، ص. صنعت چالشتر شهرت جهانی دارد و استادان زیادی در رشتههای قالیبافی، گلیم، جاجیم، حریر بافی، صنایع فلزی و دستی مثل اسلحه سازی، خاتم کاری، منبت کاری، مشبک بری، قفلسازی مشغول به کار بودهاند و امروزه فقط کار قفل سازی و قالیبافی دنبال میشود. اقتصاد شهرداری ال هاتیلو از سه بخش تشکیل شدهاست: بخش تجاری که همراه با افزایش جمعیت در حال رشد بودهاست و عمدتاً توسط مراکز خرید و فروشگاههای خردهفروشی در اطراف مناطق شهری که اکثر آنها صنایع دستی معمولی کشور را به فروش میرسانند، نشان داده میشود.

بافت اصلی روستا دردل قلعه واقع شده است اغلب تخریب و واحدهای مسکونی جدید در خارج قلعه ساخته شده است اکنون علاوه بر اطراف قلعه منطقه در حول واحدهای مسکونی شرکت سهامی زراعی سابق و عموماً در شمال و در اطراف جاده ارتباطی شهرکرد در حال توسعه فیزیکی است. این پنج دهانه شبستان که در اطراف ایوان اصلی قرارگرفته اند، هر یک به عرض سه متر ونیم است و طول این شبستانها با دهانه بزرگ مساوی است. این تحقیقات نشان داد که بخش دامداری یکی از دو یا سه بخشی ست که بیشترین سهم را در ایجاد مشکلات زیستمحیطی جدی-چه در مقیاس منطقهای و چه در مقیاس جهانی - ایفا میکند. تاجر نیز قبول میکند و این مسجد تعمیر کلی میشود و از آن زمان مورد بهرهبرداری مجدد قرار میگیرد و مقداری از سکههای ارسالی آن تاجر که از مخارج بازسازی مسجد اضافه آمده بوده است نیز زیر یکی از ستونهای مسجد دفن شده است. که با این هزینه میتوان آن را تعمیر کلی و قابل استفاده کرد. مسجد بغدادی مربوط به دوره آل مظفر است که با توجه به نوشتهای که بر سنگ محراب مسجد حک شده است، سال ۷۶۸ هجری قمری (ثمان و ستین بعد سبع مأة) را نشان میدهد، تعمیر کلی شده است و در دوره قاجار نیز به خاطر زلزلههای شدیدی که رخ داده است، دوباره تعمیر کلی شده است.

بدین معنی چالشتر یعنی میدان جنگ چون کوههای نزدیک به چالشتر در شمال شرق آن به قراول خانه مشهور است و آثار به جای دیدهبانی در آن نمایان است معنی فوق برای این روستا قوت بیشتری دارد زیرا مهاجرین و افرادی که از ناحیه اصفهان قصد حمله و غارت و هجوم به چهارمحال را داشتهاند ناگزیر از محل باریکه ای در رودخانه زاینده رود که در نزدیکی شهر سامان بوده و امروز پل زمانخان بر آن واقع است میگذشتهاند و بعد از گذر از شهر سامان اولین مکانی که بر سر راه در دشت شهرکرد بوده چالشتر و به عنوان سه راه چهارمحال از این قسمت بوده است و بعید نیست که جنگهایی در این محل صورت گرفته است. کار برد صلیب به عنوان نماد مسیحی به صورت دایره ای به صورت دوپایه در پایین و دوپایه در بالای دایره اولین بار در میان مسیحیان مصر و قبطیها دویست سال بعد از میلاد مسیح ظاهر شده است که این نوع صلیب دایره دار همان صلیب خورشید پرستان است بنابراین بنظر میرسد که صلیب نیز همانند درخت سرو که یکی دیگر از نمادهای میترایی یا پارسی است به مسیحیت راه پیدا کرده و مسیحی شده کاشی باغچه است. میرزا حسینخان نیز شرایط ایران را اینگونه شرح داد: تخلیه خارک، پرداخت ۲۰۰ هزار تومان که تعهد کرده بودند، برکناری مکنیل و دست برداشتن انگلیس از حمایت از شاهزادگان فراری و نامهنگاری با روحانیون.

آب و هوای چالشتر از اوایل پاییز تغییر کرده و از اواسط آبان ماه سرما آغاز میشود. رادیو فردا. ۲۰ آبان ۱۳۹۹. سردترین ماههای سال دی و بهمن و گرمترین ماههای سال تیر و مرداد است میزان بارندگی زیاد از آبان ماه شروع و تا اواخر فروردین ماه ادامه دارد. هر چند که ساختمانهای نوساز و به سبک جدید در منطقه گسترشی یافته ولی بقایای قدیمی تا حدی محسوس است به نقل بزرگان درو تا دور منطقهٔ چالشتر را حصاری تشکیل میداده که دارای چهار درب بوده که یک درب آن مربوط به دروازه نافچ و درب دیگر آن مربوط به دروازه سورشجان و درب دیگر مربوط به دروازه شهر یعنی به طرف شهرکرد بوده است و درب دیگر به طرف شهر سامان بوده و این قلعه دارای۲۲برج و بارو بوده که ارتفاع آنها ۵ متر و قطر برجها و دیوار ۳ متر بوده است. ضمناً ورود و خروج در روز آزاد و در شب کلیه چهار دروازه آن بسته و رفت و آمد ممنوع بوده است چالشتر در ۵۱ درجه و ۴۸ دقیقه طول شرقی و ۳۲ درجه و ۲۲ دقیقه عرض شمالی در ارتفاع ۲۰۸۰ متر از سطح دریا در فاصله ۸ کیلومتری شمال غرب شهرکرد واقع است.